Edwin Broeks Photography

Welkom op mijn foto site

Excel

Microsoft_Excel_2013_logo.svg

Ergens rond ’95 ben ik met Excel gaan werken en vrij snel heb ik het gemak van programmeren ontdekt. Repeterend werk en lange lijsten bewerken was tijdrovend en met een beetje programmeerwerk  kon ik het allemaal door Excel zelf laten doen. Er ging een wereld voor mij open echter een goed boek was niet te vinden dus ben ik het mijzelf maar gaan aanleren.

Met vallen en opstaan, en door het internet af te struinen, ben ik heel wat wijzer geworden. Ik programmeer thuis hobbymatig en op miin werk profiteer ik enorm van mijn opgebouwde kennis. Dagelijks leer ik bij en ik sta open voor vernieuwingen en verbeteringen en dat komt mijn doel ten goede, want ik ga altijd voor snelle codes en als het kan zo kort mogelijk. Oh ja, bijna vergeten, de codes moeten nog functioneren ook 🙂

Als je eenmaal kunt programmeren dan ontdek je wel een valkuil, want programmeren is niet altijd DE oplossing, soms blijft handwerk toch de beste optie omdat het programmeren meer tijd kost dan het oplevert en die keuze moet je altijd blijven overwegen, “Programmeren of Niet, dat is de vraag!” (citaat van Shakespier alias Dr. Bibber).

Programmeren doe je in VBA (Visual Basic for Applications) en daarmee kun je tal van zaken automatiseren, zoals gebruikers volgens een format laten werken, bestanden controleren, kopieren en zelfs mappen aanmaken en/of verwijderen, importeren van externe gegevens en exporteren volgens een vaste syntax, gegevens converteren en ga maar door, teveel om op te noemen.

Wil je meer informatie, volg dan deze link: CONTACT

© 2022 Edwin Broeks Photography

Theme designed by Anders Norén

Translate with Google »