Edwin Broeks Photography

Welkom op mijn foto site

Dom’s Dodge Charger (Model 42111)

Toen ik dit Lego model zag werd ik gelijk vrolijk, want in de film “The Fast & The Furious” zag deze wagen er ook geweldig uit, dus ik moest hem hebben.
Eenmaal klaar met bouwen, ziet het model er supergaaf uit. Daarna heb ik een paar prachtige foto’s gemaakt waarvan 1 hierboven is geplaatst.

Het model ziet er aan de buitenkant prachtig uit, maar technisch valt er zeker wat te verbeteren. Zo is de constructie niet stevig genoeg en loopt de stuurinrichting nogal zwaar vanwege de gekozen oplossing qua overbrenging.
Alle verbeteringen zijn getekend in Bricklink en bij elke verbetering is een instructie aanwezig, ook gemaakt met Bricklink.
Constructie, Stuurinrichting en Ophanging zijn opgenomen in 1 instructie.

Aanpassingen

Constructie

Als eerste ben ik aan de slag gegaan met de constructie om deze steviger te maken. De constructie heeft nu een extra verbinding tussen de achterkant en voorkant, waardoor het frame niet meer buigt. Op het niveau van de stoel bevestiging is een extra verbinding aangebracht, waardoor direct een aantal onderdelen kwam te vervallen. Rondom het stuurwiel, op de achterkant, is de constructie ook aangepast zodat deze ook steviger werd.
Bouwinstructie Constructie

Stuurinrichting

De stuurinrichting werkte stroef en daar heb ik een extra overbrenging in aangebracht en heb ik as koppelstukken verwijdert. Onder het stuurwiel is de eerste overbrenging geplaatst en net voor de motor is de tweede geplaatst. De gehele opbouw is verandert waardoor de as nu hoger in de wagen ligt en de as kon precies door de hendel voor de steiger bediening. Door de aanpassingen reageert het stuur nu veel beter.
Bouwinstructie Stuurinrichting

Ophanging

De veren aan de achterzijde van de auto zijn op een vreemde manier bevestigd. Door de constructie aanpassingen, hierboven beschreven, is het mogelijk de veren anders te bevestigen, waardoor deze direct zijn verbonden met de achterbrug en er is nu iets meer druk nodig om de veren in te drukken.
Bouwinstructie Ophanging

V10 bouwen

Een paar jaar geleden had ik een V10 blok gebouwd met onregelmatig bewegende zuigers. Om de zuigers onregelmatig te kunnen laten lopen heb ik twee assen van 1L van een 2L as gemaakt. Omdat de ketting niet mooi over de tandwielen loopt heb ik nog lange pinnen geplaatst waardoor de ketting nu strakker geplaatst is. De Dodge heeft genoeg ruimte voor het V10 blok en met een paar kleine aanpassingen lukte het om het V8 blok te vervangen door het V10 blok.
Bouwinstructie V10 motor

Motorkap voor V10

Omdat de V10 motor iets meer ruimte inneemt door de aanpassingen bij de tandwielen is de aangepaste motorkap geschikt gemaakt voor deze motor.
Bouwinstructie Motorkap

© 2022 Edwin Broeks Photography

Theme designed by Anders Norén

Translate with Google »